Cukierniczka

Ciasta, torty, ciastka, desery i nie tylko

Wpis

piątek, 18 maja 2018

Danie jednogarnkowe z kiełbasą, boczkiem i fasolą

Danie jednogarnkowe z kiełbasą, boczkiem i fasolą

350-400 g kiełbasy (np. zwyczajnej lub śląskiej), 300 g surowego boczku, 1 cebula, 1 czerwona papryka, 5-6 ziemniaków, puszka białej fasoli, sól, pieprz, mielona słodka czerwona papryka (1-2 łyżeczki), majeranek (1 łyżeczka), olej do smażenia (3-4 łyżki), 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i przesmażyć na oleju, dodać pokrojoną cebulę, dusić chwilę, a następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę.

Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać wrzątkiem tak, by woda przykryła potrawę. Gotować około 20 minut, a następnie dodać odsączoną fasolę z puszki. Gotować aż fasola zmięknie, dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze ok. 5 minut. Podawać z pieczywem.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
nenyanan
Czas publikacji:
piątek, 18 maja 2018 11:51

Polecane wpisy

Kalendarz

Listopad 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny