Cukierniczka

Ciasta, torty, ciastka, desery i nie tylko

Wpis

poniedziałek, 13 grudnia 2010

Skrzydełka miodowe Ewy

Skrzydełka miodowe

Marynata: sok z połowy cytryny, 4-5 łyżek miodu, po 8 łyżek sosu sojowego i oliwy, pół łyżeczki soli, 5-6 małych cebulek lub 2 pokrojone cebule

1 kg kurzych skrzydełek zalać przygotowaną marynatą. zostawić w chłodym miejscu na kilka godzin.

Piec w 180 st. C z termoobiegiem ok. 30-35 minut. W połowie pieczenia posmarować pozostałą marynatą. Razem z mięsem można upiec ziemniaki, które należy pokroić na plasterki, posolić i obtoczyć w tej samej marynacie co mięso.

Powyższej marynaty można użyć także do żeberek.

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje".

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
nenyanan
Czas publikacji:
poniedziałek, 13 grudnia 2010 08:54

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Kalendarz

Grudzień 2014

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Wyszukiwarka

Tagi

Kanał informacyjny